Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa z klopsikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przecier ogórkowy Smak 1 słoiczek
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
mięso mielone 250 g
jajko 1
śmietana 12% 2 łyżki
sól i pieprz
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
KOSC WEDZONA 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa z klopsikami

Kość zalać dwoma litrami wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na grubych oczkach tarki i dodać do zupy. Ziemniaki obrać i w całości wrzucić do zupy (większe pokroić). Mięso mielone wyrobić z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Uformować klopsiki. Kiedy ziemniaki w zupie będą miękkie, wrzucić klopsiki. Gotować chwilę a następnie dodać ogórki, gotować kilka minut. Przyprawić zupę do smaku i zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 05.01.2016 17:43
Bardzo fajny przepis.
Aleksandra/Olcia 05.01.2016 15:21
gorąca i sycąca,idealna na zimę
w mojej kuchni 05.01.2016 14:04
Dobra syta zupa
JulkaTomeczek 05.01.2016 13:12
Pyszna zupka
halina17 05.01.2016 12:52
Dobra pożywna zupa.
Ania321 05.01.2016 12:46
wygląda pysznie :)
Anna169Hosz 05.01.2016 12:05
Zupa pierwsza klasa!
Motorek 05.01.2016 12:01
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak