Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsny 1 litr
kapusta pekińska 1/2 średniej
marchewka 2 średnie
pieczarki 500 g
koperek 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ziemniaki 3-5 średnich
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 2 łyżki
śmietana 30% słodka 100 ml
kluski lane drobne

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską cienko poszatkować, a marchewkę zetrzeć na największych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Dolać wywar mięsny i trochę wody. Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować 15 min.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami foto
2
Pieczarki pokroić w plasterki i poddusić z łyżką masła. Dodać do zupy.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami foto
3
Ziemniaki obrać i zetrzeć na grube wiórki - przesmażyć na maśle, aby się lekko zrumieniły. Dołożyć do garnka.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami foto
4
Dodać koperek - w tym przypadku był to koperek mrożony.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami foto
5
Dodać osobno przygotowane lane kluseczki.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami foto
6
Zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa z kapustą pekińską i kluseczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 04.01.2016 17:45
takie zupy lubię po pracy zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak