Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hiszpańska patelnia pełna smaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa na patelnie po hiszpańsku 450 g
filet z kurczaka 1 szt
oliwki czarne Smak 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 6 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ząbek czosnku 2 szt
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpańska patelnia pełna smaków

Kurczaka pokroić w dużą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem, natrzeć mięso. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kurczaka i podsmażyć. Warzywa z mrożonki umieścić na durszlaku, przelać wrzątkiem po czym dodać na patelnię. Przyprawić dołączoną do mieszanki przyprawą. Smażyć pod przykryciem około kwadransa, aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodać oliwki pokrojone w połówki. Danie przełożyć na talerze, ułożyć na nim pomidorki i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak