Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany pstrąg pod kołderką z pieczarek i pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg świeży 3 szt
oliwa
pietruszka
cebula biała 2 szt
pieczarki 300 g
pomidorki krojone w puszce
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
papryka 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany pstrąg pod kołderką z pieczarek i pomidorów

Pstrąga czyścimy, solimy opryskujemy oliwką i do środka wkładamy pokrojoną pietruszkę. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika.
Cebulę kroimy w krążki, papryczkę w paseczki a pieczarki na grubsze kawałki. Nagrzewamy olej na patelni i wrzucamy cebulę, potem paprykę i na końcu pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy pomidorki z puszki i doprawiamy odrobiną ziół prowansalskich i dusimy na małym ogniu.
Gdy ryba się upiecze przekładamy ja do naczynia , porcjujemy i na koniec nakładamy przygotowany farsz.
Można podawać na zimno i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 26.03.2012 22:46
Rewelacynie prezentuje się pstrąg
Jolanta40 17.02.2012 19:55
miło mi czytać takie komentarze - dziękuję :))
Ewa104 17.02.2012 19:17
Uwielbiam pstrągi, ten wygląda przeapetycznie.
Sarenka 04.05.2011 09:30
Wygląda obłędnie!
Jolanta40 10.03.2011 13:50
dziękuję :)
Jolanta40 10.03.2011 13:49
dziękuję :)
agnieszka189 10.03.2011 11:25
mniam, mniam...
kakiaa 31.01.2011 18:43
Wygląda smakowicie:)
marta0906 09.10.2010 16:43
pyszne
Anita21 28.09.2010 19:23
muszę przetestować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak