Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa zimowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
ogórki konserwowe 1 słoik
cebula biała 2 szt
pieprz
olej 5 łyżek
ocet 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa zimowa

Ogórki wyciągamy z zalewy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i także kroimy w plasterki. Cebule obieramy następnie kroimy w piórka. Olej mieszamy z octem i cukrem. Taki sos wlewamy do sałatki. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na ok 10 min aby smaki połączyły się . Podajemy schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.05.2016 16:57
takiej kombinacji jeszcze nie znałam.
Aleksandra/Olcia 04.01.2016 14:05
najlepsza do mielonych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak