Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sajgonki z ryżem i warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa na patelnię orientalne 1/2 opakowania
pierś z kurczaka 1
ryż 1/2 szkl
przyprawa do chińszczyzny 2 łyżki
papier ryżowy 8 arkuszy
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sajgonki z ryżem i warzywami

Mięso pokroić na drobną kostkę, wymieszać z połową przyprawy i usmażyć. Warzywa wrzucić na tłuszcz, posypać przyprawą i dusić pod przykryciem do miękkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Każdy arkusz papieru ryżowego zamaczać w letniej wodzie i układać na desce do krojenia, po chwili papier namoknie tak, że będzie dało się go zwijać. Na każdy położyć po łyżce mięsa i zwijać jak krokiety- najpierw boki do środka a potem całość w rulonik. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoto. Podawać na ciepło z ryżem i warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.06.2016 11:13
apetyczne :)
sliwka 04.01.2016 21:16
mniam, kocham sajgonki;))
Dorota76 04.01.2016 19:17
uwielbiam sajgonki
teresa18 04.01.2016 18:30
oj zjadłoby się
Małgorzata Pin 04.01.2016 17:05
Bardzo lubię sajgonki.
anka1988 04.01.2016 16:01
super przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak