Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretkowe babeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka różowa 1 op
galaretka niebieska 1 op
śmietana kremówka 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: galaretkowe babeczki

Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą osobno. Kremówkę ubić. Podzielić na połowę i przełożyć do osobnych miseczek. Kiedy galaretki wystygną, z każdej odlać połowę i wymieszać z kremówką. Do foremek na babeczki wlewać galaretki na zmianę z tymi wymieszanymi ze śmietanką. Odstawić do stężenia. Aby łatwiej wyciągnąć później babeczki z foremek najlepiej zanurzyć na kilka sekund dno foremki w gorącej wodzie (ale nie trzymać ich tak zbyt długo, bo galaretki się rozpuszczą).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 06.01.2016 14:28
jak pięknie, kolorowo, apetycznie!
ania2610 05.01.2016 14:06
fajnie wyglądają!
sliwka 04.01.2016 21:17
kolorowe i piękne;))
mikrusiak 04.01.2016 19:02
ale ładne :) super :)
Mniam 04.01.2016 17:14
Cieszą oko i podniebienie :)
mirosława4 04.01.2016 14:37
smaczny deser
Agnieszka-87-25 04.01.2016 14:36
ładne kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak