Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z frytkami i surówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
przyprawa gyros
ziemniaki 5 szt
kapusta pekińska 1 szt
pomidor 2 szt
ogórek zielony 1 szt
cebula biała 1 szt
sos winegret
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z frytkami i surówka

Mięso pokroić w paseczki zasypać przyprawą do gyrosa i smażyć na oleju. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na frytki a następnie smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Pekinkę pokroić w paseczki, dodać do niej umyte i pokrojone w paseczki lub kostkę warzywa i zalać sosem, przed samym podaniem. Frytki wyciągnięte z tłuszczu oprószyć solą i wyłożyć na talerz, do tego dodać parę paseczków usmażonego mięska oraz surówkę. Frytki oraz mięso można polać jeszcze ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 26.02.2017 20:39
ale pychota, aż cieknie ślina
IwonaKa 25.03.2016 14:19
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak