Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w salsie pomidorowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 1/2 kg
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 2 sztuki
ogórek kiszony 4 sztuki
keczup 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
cukier 1 łyżka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w salsie pomidorowej

Śledzie moczymy przez 1,5 godziny w zimnym mleku. Ogórki, papryki, cebule kroimy drobno. Do garnka dodajemy 2 szklanki wody i warzywa, wrzucamy też ziele. Doprawiamy cukr, pieprzem, gotujemy kilka minut. Chłodzimy i zalewamy zaleważ z warzywami pokrojone śledzie. Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak