Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt migdałowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka kacze 6 szt
cukier kryształ 1/2 szklanka
mąka krupczatka 8 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
rum 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
migdały zmielone 10 dag
tłuszcz do formy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt migdałowy

Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać rum, ubite na sztywną pianę białka, wszystko bardzo delikatnie wymieszać.
Wsypywać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, bułkę tartą, oraz zmielone migdały. Wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej wcześniej tortownicy. Piec ok. 35 min w temp. 180st. C.
Wyjąć, wystudzić i przekroić na dwa krążki.
Przekładać dowolnym kremem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak