Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszmelowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszmelowy

W rondelku stopić łyżkę masła,dodać łyżkę mąki i powoli wlewać ciepłe mleko.Gotować przez chwilę,stale mieszając,aż masa zgęstnieje.Zdjąć z o9gnia,dodać jedno jajko i jedno żółtko,szczyptę soli,pieprz,tarty parmezan i tartą gałkę muszkatołową

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 27.05.2012 22:13
dobry sos
annagebalska 13.05.2011 10:24
pycha
madzialena19 10.05.2011 15:16
dobry przepis
gosia47-47 10.12.2010 16:04
ekstra pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak