Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna kutia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza pęczak 300 g
masa makowa 1 op
miód prawdziwy 4 łyżki
pomarańcza 2 szt
rodzynki 1 szklanka
orzechy włoskie 1 szklanka
śliwki suszone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna kutia

Sposób wykonania;

Pęczak gotujemy w osolonych wrzątku ,odcedzamy na durszlaku.
Dodajemy do niego masę makową i bakalie. Pomarańcze dzielimy na małe kawałki i również łączymy z kaszą.
Dodajemy miód.
Przekładamy do misy i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.03.2016 14:20
nigdy nie jadłam tego regionalnego deseru
KORAL 05.02.2016 15:28
Bardzo , bardzo lubię
ben-ka 25.01.2016 11:43
Kutia na bogato!!!
Bernadeta1 04.01.2016 09:57
bardzo lubię ale u mnie na wigilie robi się makówki
Jadwiga/Jaga85 03.01.2016 15:02
Bardzo lubię!
Maridka19 03.01.2016 11:44
Ładnie wyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak