Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokieciki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone garść
cebula 2 szt
sól do smaku
ciasto francuskie 3 opakowania
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krokieciki w cieście francuskim

Grzyby moczymy przez noc w wodzie.
Jeśli kapusta jest mocno kwaśna płuczemy ją pod wodą, wrzucamy do garnka z wodą i dusimy, dodajemy grzyby.
Cebulę kroimy w kostkę, solimy i szklimy na oleju.
Gdy grzyby i kapusta będą miękkie a woda odparuje dodajemy cebulę, mieszamy.
Ciasto francuskie smarujemy od środka jajkiem, kładziemy wzdłuż trochę farszu, zwijamy tak by końce się skleiły i odkrajamy. Czynność powtarzamy do skończenia płatu ciasta. Krokieciki smarujemy rozbełtanym jajkiem, robimy drobne nacięcia i pieczemy do zrumienienia w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.08.2016 19:55
Pyszne do barszczu
joannaa24 03.01.2016 12:24
Pyszne krokieciki, uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak