Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z młodej kapusty i soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 100 g
piersi z kurczaka 200 g
bakłażan 1 sztuka
koper świeży
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
suszone pomidory 6 sztuk
pomidor 1/2 z oregano i bazylią
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z młodej kapusty i soczewicy

1. soczewicę gotujemy w osolonej wodzie przez 20 min,
2. kapustę kroimy w cienkie paski, wsypujemy do garnka z oliwą chwilę obsmażamy, dodajemy pomidory krojone, dusimy 15 min,
3. bakłażana kroimy w plastry i na pół, pomidory suszone na ćwiartki, dodajemy do kapusty,
4. dusimy kolejne 15 min,
5. kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy, obsmażamy na patelni dodajemy do kapusty,
6. dodajemy soczewicę, pokrojony koperek,doprawiamy i jeszcze chwilę dusimy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 24.01.2012 09:08
?wietna
ewelina/bunia 02.11.2010 10:15
super!!!!!!!!!!!
Ewa104 12.09.2010 13:11
Ależ tu pysznie, zdrowo i kolorowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak