Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree arbuzowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
liść melisy lub mięty kilka sztuk
arbuz 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Puree arbuzowe

Arbuz pokroić w kostkę i zmiksować lub przetrzeć przez sito,wymieszać przesianym cukrem i sokiem z cytryny.Przełożyć do szklanej salaterki lub dzbanka,przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny.Przybrać listkami melisy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 20.04.2012 16:39
bardzo lubię arbuza
Atomówka 07.01.2011 23:21
orzeźwiające
bogumiła3 17.09.2010 14:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak