Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron z zupki chińskiej 2 szt
puszka kukurydzy 1 mała
Puszka groszku zielonego konserwowego 1 mała
ogórki kiszone 3 SZT
papryka konserwowa 3-4 kawałki (plasterki)
pieczarki w zalewie solnej 1 słoik (zalewa naturalna)
pierś z kurczaka 200 g
przyprawa do gyrosa 2-3 łyżki
olej do smażenia
cebula 1 mała
majonez 2-3 łyżki

Porada

Zamiast papryki konserwowej można dodać kiszonej.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich

Makaron z zupek chińskich pokruszyć, wysypać przyprawę z zupki, zalać wodą z groszku i kukurydzy (jeśli wody będzie za mało można dodać trochę przegotowanej). Makaron zostawić aby nasiąkł wodą z zalewy.
Ogórki, paprykę oraz cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki.
Pierś z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawę do gyrosa. Kurczaka odstawić aby ostygł.

Do makaronu dodać: kukurydzę, groszek, pieczarki, ogórki, paprykę, cebulę i kurczaka oraz majonez i wszystko razem wymieszać.

Sałatkę odstawić do lodówki na ok. 2 godziny aby wszystkie składniki się przegryzły. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak