Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki wytrawne z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 3 dag
cukier 1 łyżeczka
sól
mleko 1,5 szklanka
gałka muszkatołowa starta
jajko 2 sztuk
kiełbasa 15 dag
tłuszcz ok10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki wytrawne z kiełbasą

drożdże wymieszać z częścią ciepłego mleka cukru i łyżką mąki a gdy wyrosną dodać olej żółtka resztę mleka i u trzepane białka pod koniec wyrabiania dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę wyrobić ciasto odstawić do wyrośnięcia kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz smażyć do złotego koloru podawać z keczupem życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak