Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa czosnkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 5 kg
mięso wieprzowe bez kości 2.5 kg tłuste
czosnek ząbki ok. 25
sól do smaku według uznania
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 duża łyżka
cukier kryształ 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa czosnkowa

Mięso myjemy osuszamy . Po osuszeniu kroimy na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce . Mięso należy zmielić 2 razy.Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy rzez praskę dodając do zmielonego mięsa. Następnie dodajemy resztę składników.Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Gotowe masę nabijamy na osłonki. Kiełbasę nakładamy na kołki i dajemy do nagrzanej wędzarni i wędzić około 4-4.5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

A_Ka 02.01.2016 22:42
pyszności, chetnie bym zjadłą chociaż kawałek
Wafelek2601 02.01.2016 16:13
Taka kiełbasa musi być pyszna
Jadwiga/Jaga85 02.01.2016 16:12
REWELACJA!!
Janina 02.01.2016 15:57
Ale super kiełbacha, a jak dużo;))
Maridka19 02.01.2016 14:09
Zgadzam sie z Wami domowe wyroby najlepsze .
mysza75 02.01.2016 14:04
taka domowa najlepsza pycha
Ola1984 02.01.2016 12:45
Wspaniały, domowy wyrób :)
kd045 02.01.2016 12:40
wygląda pysznie
ilka01 02.01.2016 12:30
pychota taka wiejska bez konserwantów
Motorek 02.01.2016 12:28
najlepsza domowa
Justi2401 02.01.2016 12:07
Ale bym pojadła takiej domowej kiełbaski, pycha! :)
RenataZ-et 02.01.2016 11:53
super domowy wyrób
Futka 02.01.2016 11:25
Wygląda przepysznie :) Chętnie wsprosiłabym się na taką kiełbaskę :D
Gracer 02.01.2016 10:20
pachnie aż u mnie tym wyrobem
Kasnaj 02.01.2016 10:15
świetny wyrób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak