Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z makiem i rdzynkami wigilijny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 80 g
makaron nitki 150 g
rodzynki 30 g
masło 50 g
aromat migdałowy 1 łyżeczka
miód prawdziwy 3 łyżki
cukier 1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z makiem i rdzynkami wigilijny

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Makaron z makiem i rdzynkami wigilijny foto
2
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.
Krok 2 - Makaron z makiem i rdzynkami wigilijny foto
3
Mak wcześniej opłukać zalać wrzątkiem na 12 godzin. Odlać wodę i zmielić przez maszynkę. W garnku roztopić masło i podsmażyć mak zdjąć z ognia ,dodać cukier i pod koniec miód ,aromat migdałowy i rodzynki wcześniej zaparzone i ocieknięte ,wymieszać.
Krok 3 - Makaron z makiem i rdzynkami wigilijny foto
4
Mak dodać do makaronu , wymieszać i podawać na ciepło.
Krok 4 - Makaron z makiem i rdzynkami wigilijny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak