Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel rabarbarowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
woda 3 szklanki
cukier 8 łyżek
cukier waniliowy 2 opakowania
mąka ziemniaczana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel rabarbarowy

Rabarbar obrać ze skórki,pokroić w kostkę zalać wodą i rozgotować na niewielkim ogniu.Przetrzeć przez sito lub zmiksować.Dodać cukier i cukier waniliowy i,stale mieszając,zagotować na niewielkim ogniu.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 4-5 łyżkami zimnej wody,dodać do przecieru rabarbarowego i gotować,stale mieszając,do chwili,gdy kisiel zgęstnieje.Przelać do salaterki i ostudzić.Podawać najlepiej z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 22.06.2012 12:59
smaczny kisiel
bami 12.10.2011 11:58
Świetne! Domowy kisiel jest najlepszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak