Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy ze śliwką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dag
cebula 30 dag
białe wino 2 łyżki
mięso z kurczaka 30 dag
śliwki wędzone 10 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 6 (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy ze śliwką

Siekamy drobno cebulę i szklimy na jednej łyżce gęsiego smalcu,skrapiamy winem i przykrywamy.Dusimy 20 minut.Mięso z kurczaka gotujemy do miękkości i mielimy dwa razy.Na pozostałym smalcu smażymy wątróbki.Wątróbkę i cebulę mielimy dwa razy.Śliwki kroimy w paski wszystkie składniki mieszamy razem.Doprawiamy solą i pieprzem.Wkładamy do wąskiej foremki i zapiekamy 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.05.2012 14:28
pychotka;))
Goya 25.01.2011 19:43
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak