Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

kurczak 1 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
olej 5 łyżek
sól i pieprz do smaku

Ciasto

mąka pszenna 3 szkl
olej 1 łyżka
woda 1 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kurczakiem

Mięso z ugotowanego w rosole kurczaka oddzielamy od kości i mielimy na drobnym sitku maszynki razem z ugotowaną marchewką.

Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy zmielone mięso i chwilę przesmażamy, doprawiając do smaku solą i pieprzem, studzimy.

Z mąki, wody, oleju i soli zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy, wykrawamy koła, nadziewamy mięsem i zlepiamy pierogi.

Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minuty od wypłynięcia.

Najlepiej smakują podsmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak