Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie pomarańczowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 120 gram
mąka ryżowa 40 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
mączka z chleba świętojańskiego 1 łyżka
skórka pomarańczowa 1 sztuka
miód płynny 3 łyżki
sól 1 szczypta
sok z pomarańczy 1 sztuka
cukier 1/3 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 4-8 łyżek
oliwa 3 łyżki

Porada

*używaj produktów ze znakiem przekreślonego kłosa - wtedy masz pewność, że produkt nie zawiera glutenu *skórkę z pomarańczy zetrzyj, gotowe produkty dostępne w sklepie mogą zawierać gluten

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie pomarańczowe

Do miski wsyp mąki, kakao, karob (mączkę chleba świętojańskiego - jest to dobry zamiennik dla osób uczulonych na kakao), proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj delikatnie składniki. Następnie dodaj oliwę, jajka oraz miód i wymieszaj składniki. Dodaj mleko i zmiksuj ciasto w misce.
Dodaj pozostałe składniki - cukier, skórkę z otartej pomarańczy i sok z pomarańczy i wymieszaj. Jeśli trzeba dołóż mąki. Ciasto nie powinno być zbyt lejące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 01.01.2016 19:50
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak