Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane ćwiarki w majernaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8-9 szt - większe
masło 1-1,5 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane ćwiarki w majernaku

Ziemniaki szorujemy pod zimną wodą, kroimy je w ćwiartki. Ważne by wybrać podobnej wielkości ziemniaki.
Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy delikatnie masłem, oprószamy solą, przyprawą do ziemniaków i majerankiem.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkładamy ziemniaki na około 60-75 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 01.01.2016 18:07
Bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak