Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pstrągi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryby

pstrąg patroszony 3 sztuki

Zioła

koperek 1 pęczek

Owoce

cytryna 1 sztuka

Przyprawy

sól i pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pstrągi

Nasze pstrągi myjemy pod bieżącą wodą . Następnie każdego z osobna kładziemy na kawałku foli aluminiowej. Do środka pstrąga dajemy kilka kropel z wyciśniętej cytryny następnie solimy i pieprzymy dwie strony w środku ryby. Koperek siekamy i wkładamy również do środka ryby . Tak przygotowane ryby zawijamy w folię i kładziemy na grillu na 20-30 minut w zależności od ich wielkości.( można jeszcze koperkiem posypać na koniec rybę z wierzchu). Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 01.01.2016 19:28
uwielbiam takie rybki są bardzo delikatne w smaku
sliwka 01.01.2016 17:07
Smakowite;))
fotoviderek 01.01.2016 15:55
Pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak