Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miękki piernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
miód 1 szklanka
margaryna 0,5 kostki
jajko 6
mąka 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Miękki piernik

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuścić z miodem, cukrem i przyprawą do piernika.
Krok 1 - Miękki piernik foto
2
Do rozpuszczonych składników dodać śmietanę, zagotować.
Krok 2 - Miękki piernik foto
3
Gdy ostygnie dodać żółtka, mąkę, sodę i cynamon.
Krok 3 - Miękki piernik foto
4
Ubić pianę z białek, dodać do masy.
Piec w 180 stopniach przez około godzinę.
Krok 4 - Miękki piernik foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 01.01.2016 19:05
takie desery można jeść i jeść
mirosława4 01.01.2016 15:13
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak