Miękki piernik

Miękki piernik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • miód

    1 szklanka
  • margaryna

    0,5 kostki
  • jajka

    6
  • mąka

    2 szklanki
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika

    1 opakowanie
  • śmietana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miękki piernik
Margarynę rozpuścić z miodem, cukrem i przyprawą do piernika.
Krok 2 - Miękki piernik
Do rozpuszczonych składników dodać śmietanę, zagotować.
Krok 3 - Miękki piernik
Gdy ostygnie dodać żółtka, mąkę, sodę i cynamon.
Krok 4 - Miękki piernik
Ubić pianę z białek, dodać do masy.
Piec w 180 stopniach przez około godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zdzisław

01.01.2016 19:05
takie desery można jeść i jeść

mirosława4

01.01.2016 15:13
smaczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat