Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec zawijany
Kroki postępowania
Wyłożyć mak do miski, dać 1 jajo, 1 żółtko, 1 łyżkę miodu, bakalie , olejki zapachowe i dokładnie wymieszać.
mąka tortowa | 5 szklanek |
drożdże świeże | 5 dkg |
masło | 15 dkg |
cukier puder | 6 łyżek |
cukier waniliowy | 1 szt |
mleko | 1 1/2 szklanki |
rum | 3 łyżki |
jajko | 2 szt |
żółtko jajek | 4 żółtka |
sól | 1 łyżeczka |
mak | 2 puszki |
olejek migdałowy | 1 szt |
olejek pomarańczowy | 1 szt |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
miód prawdziwy | 1 łyżka |
rodzynki | 1 garść |
orzechy włoskie | 1 garść |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: