Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
ostry ser 10 dkg
śmietana 18 proc 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
piwo 2 szklanki
sól, pieprz do smaku
boczek wędzony 20 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: ryż na ostro

Obraną cebulę drobno pokroić ,dodać pokrojony boczek,podsmażyć.Przełożyć do garnka dodać ryż ,wlać piwo ,przyprawić solą i pieprzem.Gotować około 25 minut na małym ogniu,aż ryż będzie miękki.Dodać ser, śmietanę i wymieszać. posypać pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 21.09.2011 01:08
super
agata17ko 03.10.2010 14:04
ciekawy sposób na ryż;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak