Ciasto mozaika

Ciasto mozaika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopt ciemny

    1 placek upieczony z 4 jaj
  • galaretki różnokolorowej

    4 opakowania
  • smietana 18%

    3 szklanki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    opakowanie
  • rodzynki

    1/4 szklanki
  • żelatyna

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto biszkoptowe pokroić w niewielką kostkę. Żelatynę namoczyć, rozpuścić i wystudzić.Trzy galaretki ( każdą osobno) rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody a gdy stężeją pokroić w kostkę.
Śmietaną ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubijając ją połączyć z przygotowaną żelatyną. Nastepnie dodać rodzynki, pokrojone galaretki i ciasto. Całość przelać do tortownicy i wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować czwartą galaretkę a gdy zacznie tężeć polać nią ciasto poczym wsztawić je nadal do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat