Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Ptasie Mleczko

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody w proszku 1 opakowanie
mleko 200 ml
galaretka 1 opakowanie
czekolada 2 tabliczki
mleko 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Ptasie Mleczko

Do miski wlewamy 200 ml mleka (3/4) szklanki dodajemy lody w proszku. Miksujemy do uzyskania gęstej masy. Galaretke rozrabiamy według przepisu z opakowania tylko z połową ilością wody. Studzimy i gdy zaczyna gęstnieć dodajmy do masy. Wszystko przekładamy do blaszki. Rosmarowujemy na grubość 2-3 cm. Wstawiamy do lodóki na 1 godzine. Czekolade rostapiamy z dodatkiem mleka w rondelku. Wylewamy 1/4 lekko schodzonej czekolady na mase. Wkładamy do lodówki na 1 godzine. Wyjmujemy krojmi w małe równe prostokąty. Podgrzewamy delikatnie czekolade. Przy pomocy pędzelka nakładamy czekolade na reszte boków. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.01.2016 23:35
Takiego ptasiego mleczka jeszcze nie robiłam - przepis wart wypróbowania.
gosia56 03.01.2016 11:20
super pomysł
Stenka 31.12.2015 09:53
smaczny deser
Franciszek 31.12.2015 01:01
dobre do kawy
bietka 30.12.2015 21:47
chciałabym spróbować chociaż jedno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak