Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

karkówka 600 gram

Warzywa

cebula 3 sztuki
papryka czerwona 4 sztuki
pieczarki 1 kg
cukinia 1 sztuka

Przyprawy

Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat szczypta
sól i pieprz szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki

Kroki postępowania

1
Nasz przepis zaczynamy dzień wcześniej od przygotowania mięsa które myjemy, kroimy w większą kostkę. Tak przygotowane mięso wkładamy do jakiegoś naczynia gdzie posypujemy je przyprawą do mięsa wieprzowego solą , pieprzem, papryką ostrą i polewamy delikatnie oliwą , całość dokładnie mieszam aby każdy kawałek mięsa był dobrze obtoczony w przyprawach i wstawiamy na noc do lodówki.
Krok 1 - Grillowane szaszłyki foto
2
Kolejną rzeczą sa pieczarki które obieramy i czyścimy a następnie kroimy w ćwiartki.
Krok 2 - Grillowane szaszłyki foto
3
Kolejną rzeczą jest papryka którą myjemy i wycinamy z niej środek i koimy ją w większe kawałki.
Krok 3 - Grillowane szaszłyki foto
4
Kolejną rzeczą którą przygotowujemy do całości jest cukinia którą myjemy i kroimy w półksiężyce.
Krok 4 - Grillowane szaszłyki foto
5
Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki.
Krok 5 - Grillowane szaszłyki foto
6
Warzywa i mięso nakłuwamy na patyczki do szaszłyków , pamiętajmy aby zmieniać kolejność aby było bardziej kolorowo i smacznie oraz żeby starczyło wszystkich składników na wszystkie szaszłyki.
Krok 6 - Grillowane szaszłyki foto
7
Szaszłyki pieczemy na małym ogniu tak długo aż warzywa będą miękkie a mięso gotowe do spożycia. Smacznego
Krok 7 - Grillowane szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.12.2015 21:33
Z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak