Rożki po upieczeniu można też polać lukrem.

Rożki po upieczeniu można też polać lukrem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • czekolada gorzka

    250 gram
  • mąka razowa

    170 gram , pszenna
  • masło

    200 gram
  • cukier puder

    200 gram
  • jajka

    4 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1/4 łyżeczki

DODATKOWO

  • rabarbar

    2 łodygi
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rożki po upieczeniu można też polać lukrem.
Rabarbar myjemy i osuszamy. Gotowy kroimy na kawałki około 7 mm. Pokrojony zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30 minut by puścił sok.
Krok 2 - Rożki po upieczeniu można też polać lukrem.
Czekoladę łamiemy i wraz z masłem rozpuszczamy. Do rozpuszczonych składników dodajemy cukier puder. Całość chwilkę razem mieszamy by składniki się połączyły.
Tak przygotowaną masę zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.
Krok 3 - Rożki po upieczeniu można też polać lukrem.
Następnie dodajemy do niej stopniowo jajka. Dokładnie miksujemy.
Krok 4 - Rożki po upieczeniu można też polać lukrem.
Na koniec wsypujemy mąkę oraz dodajemy proszek do pieczenia.
Krok 5 - Rożki po upieczeniu można też polać lukrem.
Gotowe ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę. Na wierzchu układamy przygotowany rabarbar (po odsączeniu z soku). Brownie pieczemy około 40 minut w 180°C.
Upieczone ciasto studzimy i zajadamy:).
Jadwiga/Jaga85
Tak jak w rabarbarowym sezonie nie może zabraknąć kompotu z rabarbaru, tak i nie może zabraknąć ciasta z jego udziałem:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

31.12.2015 02:23
Dobre ciasto.

Mama niejadka

30.12.2015 22:26
Apetyczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat