Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 50 g
pierś z kurczaka 0,5 kg
wątróbka drobiowa 200 g
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
włoszczyzna 1 kg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET

Przygotowujemy bulion z warzyw i wrzucamy filety z kurczaka. Doprawiamy opraw solą i pieprzem. Gotujemy pół godziny. Grzyby zalewamy 100ml gorącą wodą i pozostaw na 15 min. Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy wątróbkę i grzyby, smażymy przez ok 3 min. Mielimy filety z kurczaka razem z wątróbką i grzybami. Do masy dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, majerankiem i gałką muszkatołową . Masę dokładnie mieszamy aby była jednolita. Przelewamy do formy do pieczenia lub keksówki, wlej do niej masę. Pieczemy ok 50 min. w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.12.2016 20:59
Najlepszy domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak