Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1 sztuka
jabłko kwaśne 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI

FARSZ: jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, majerankiem. Dokładnie wymyj gęś wewnątrz i na zewnątrz, Nafaszeruj gęś owocami, otwór zaszyj za pomocą sznurka i igły. Mięso posól, dokładnie obsyp majerankiem i odstaw na minimum dwie godziny w chłodne miejsce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C. Piecz przez ok. 2 godzin - czas pieczenia zależy od wielkości gęsi. Polewaj wytopionym tłuszczem gęś co pół godziny, aby mięso nie było za suche. Gęś piecz do momentu, aż będzie miękka, a mięso będzie odchodzić od kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.06.2016 13:54
pyszna gąska
Bernadeta1 30.12.2015 19:59
smaczne mięsko
Renata9 30.12.2015 17:45
Smaczny obiadek :-)
ben-ka 30.12.2015 17:02
Chętnie bym spróbowała.
misia123410 30.12.2015 16:52
aż ślinka leci apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak