Pomidory w pikantnej zalewie

Pomidory w pikantnej zalewie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone pomidory

    1,5 kg
  • żółte pomidory

    1,5 kg
  • wida

    1,5 litra
  • czosnek

    10 ząbków
  • papryczka chili

    3 sztuki
  • ocet

    3 szklanki
  • przyprawa do marynowania warzyw i grzybów

    6 łyżek
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Papryczki chili rozciąć wzdłuż, usunąć nasionka, a miąższ drobno posiekać. Czosnek wymieszać z papryczkami i podzielić na 6 równym porcji. Żółte i czerwone pomidory warstwami układać w słoikach, posypać papryczkami z czosnkiem. Wodę zagotować z octem, solą, cukrem i przyprawą do marynowania warzyw i grzybów. Gorącą zalewą zalać pomidory. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna138

09.08.2011 22:59
super przepis

RenataZ-et

14.12.2010 11:42
Szkoda, że wcześniej nie zobaczyłam przepisu... :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat