Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w pikantnej zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone pomidory 1,5 kg
żółte pomidory 1,5 kg
wida 1,5 litra
czosnek 10 ząbków
papryczka chili 3 sztuki
ocet 3 szklanki
przyprawa do marynowania warzyw i grzybów 6 łyżek
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w pikantnej zalewie

Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Ząbki czosnku obrać i drobno posiekać. Papryczki chili rozciąć wzdłuż, usunąć nasionka, a miąższ drobno posiekać. Czosnek wymieszać z papryczkami i podzielić na 6 równym porcji. Żółte i czerwone pomidory warstwami układać w słoikach, posypać papryczkami z czosnkiem. Wodę zagotować z octem, solą, cukrem i przyprawą do marynowania warzyw i grzybów. Gorącą zalewą zalać pomidory. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 09.08.2011 22:59
super przepis
RenataZ-et 14.12.2010 11:42
Szkoda, że wcześniej nie zobaczyłam przepisu... :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak