Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

cebula 2 szt
ocet 1 litr
ziele angielskie 10 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
cukier
sól

Lista składników

jajko 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 1/2 łyżeczki
filety rybne 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ

Kroki postępowania

1
Jajka roztrzepać, doprawić solą, pieprzem, papryka ostrą i przyprawą do ryb. Filety rybne namoczyć w jajkach.
Krok 1 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
2
Namoczone ryby obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
3
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 3 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
4
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 4 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
5
Pokrojoną cebule przełożyć do garnka. Dodać 5 liści laurowych, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Dodawać ocet, wodę, cukier i sól w proporcji 1 szklanka octu, łyżka cukru, łyżka soli na 2,5 szklanki wody.
Krok 5 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto
6
Całość zagotować i odstawić do wystygnięcia. Ryby przełożyć do dużych słoików, zalać zalewą octową i zakręcić.


Krok 6 -  RYBA W MARYNACIE OCTOWEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.01.2016 10:12
smaczna ryba, lubię taką.
jagoda5913 30.12.2015 00:39
fajny przepis
Marta1986 29.12.2015 22:23
bardzo dobre
Babeczka35 29.12.2015 19:38
Smaczna rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak