Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana pół szklanki
jabłka 2 sztuki
miód prawdziwy do smaku
Cynamon mielony Prymat według uznania
Kardamon mielony Prymat według uznania
rodzynki pół szklanki

Porada

Z przepisu wyszło mi 2 porcje deseru.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z jabłkiem i rodzynkami.

1. Kaszę płuczemy zimną wodą i osączamy na sicie.Następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu.Podczas gotowania kasze często mieszamy,żeby się nie przypaliła.
2.Jabłka myjemy,osuszamy,obieramy i usuwamy gniazda nasienne,następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach.
3. Starte jabłka dodajemy do gorącej kaszy,dodajemy miód do smaku,rodzynki oraz cynamon i kardamon.Delikatnie mieszamy i przykrywamy pokrywką na kilka kilka chwil.
4.Po tym czasie podajemy jeszcze gorącą kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 16.05.2017 07:47
Dziękuję:)
w mojej kuchni 20.08.2016 18:23
Pysznie i zdrowo
Babeczka35 31.12.2015 10:31
Dziękuję;)
gusia1000 31.12.2015 02:07
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak