Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką, pieczarkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 30 dag
pieczarki 50 dag
pietruszka zielona 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
sól, pieprz
Kucharek SMAK WIOSNY
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką, pieczarkami i papryką

Fasolkę myjemy , odcinamy końcówki, kroimy na 4 cm kawałki, gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka do miękkości.
Pieczarki kroimy w grube plastry, smażymy na oleju, przyprawiamy, solą, pieprzem.
Do miseczki wrzucamy odcedzoną fasolkę, pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę, posiekaną pietruszkę.
SOS: mieszamy sok z cytryny, oliwę, przyprawiamy solą , pieprzem, zalewamy sałatkę, mieszamy i .....gotowe!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 06.07.2013 09:27
Podoba mi się Twoja sałatka.
Koper 13.09.2011 23:08
podoba mi się ta kombinacja :)
Ela15 21.08.2011 17:05
fajny przepis
agnieszka189 08.02.2011 09:39
ciekawa propozycja
Sarenka 02.12.2010 19:53
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak