Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto śliwkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

produkty główne

ryż 100 g
śliwki fioletowe 12 szt
wino białe wytrawne 250 ml

Dodatki

cukier brązowy 5 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto śliwkowe

Gotujemy torebkę ryżu. Czyścimy i drylujemy śliwki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju rzepakowego. Dodajemy cukier, imbir, podlewamy białym widem, dusimy pod przykryciem. Po około 15 min łączymy z ugotowanym ryżem i jeszcze chwilkę razem przesmażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.01.2017 17:32
Tego ryżu to chyba trochę za mało na tę ilość wina i śliwek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak