Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion szparagowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi białe 2 pęczki samych odciętych końcy
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka opalona nad ogniem
czosnek 1/2 główki opalonej nad ogniem
papryczka chili 1/2 sztuki
kapusta biała 2 liście
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 10 ziarenek
sól i pieprz

Porada

Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne.

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion szparagowy

Warzywa umyć obrać , omijając czosnek i cebule.
Marchew z pietruszką pokroić na mniejsze kawałki.
Do wysokiego garnka włożyć warzywa oraz natkę pietruszki , ziele angielskie i liście laurowe.
Zalać ok. 3 l. wody.
Wodę zagotować.
Bulion gotować na wolnym ogniu ( ma tylko pyrkotać) przez 1,5h.
W między czasie doprawić do smaku.
Gotowy bulion przecedzić przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak