Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje warzywne w sosie pleśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 4 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
masło 1 łyż
sól i pieprz do smaku
cukinia 2 plastry
cebula 1 szt

sos

bulion drobiowy 1 szkl
serek camembert 1 szt
śmietana 4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje warzywne w sosie pleśniowym

Filety rozbić, przyprawić solą i pieprzem, odstawić. Papryki, cukinię i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle do miękkości doprawiając do smaku.

Farsz włożyć na filety, zwijać w roladki i zawinąć w folię aluminiową, ugotować w wodzie i wyjąć z folii.

Bulion zagotować, dodać pokrojony serek i śmietanę, zmiksować na krem blenderem i ponownie zagotować, doprawić do smaku.

Dewolaje podawać polane sosem najlepiej z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 28.12.2015 17:30
Apetyczne wygląda.
gabrysia123 28.12.2015 13:03
Propozycja zachęcająca.
ilka01 28.12.2015 12:48
wygląda bardzo apetycznie
jagoda5913 28.12.2015 12:29
pyszne dewolaje
RenataZ-et 28.12.2015 11:07
pomysłowe :)
Mniam 28.12.2015 09:43
Fajne mięsko w super sosie :)
Stenka 28.12.2015 09:38
smaczne danie
Ewelina1991 28.12.2015 09:09
apetyczne!!
Konczi 28.12.2015 07:39
pyszne mięsko
gusia1000 27.12.2015 23:56
Super mięso.
Stenka 27.12.2015 20:18
ciekawy przepis
agaK. 27.12.2015 19:16
Ładnie wyglądają, ciekawe jak smakują, ten sos mnie ciekawi.
engie23 27.12.2015 18:26
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak