Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki twarogowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
twaróg 200 g
margaryna kostka
jajko 1
Soda oczyszczona Prymat
konfitura wiśniowa
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki twarogowe

Najpierw mielimy ser twarogowy w maszynce do mięsa.
Na stolnicy mieszamy margarynę z serem, a potem wsypujemy mąkę, sodę i jajko.
Całość zagniatamy w jednolitą masę.

Ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy radełkiem trójkąty.
Wykładamy na każdy trójkącik łyżeczką konfiturę. Zwijamy zaczynając od najszerszej części.
Układamy na foremce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoty kolor.
Smacznego :) :) :)
Posypujemy cukrem do pieczenia i podajemy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.01.2017 18:00
bardzo dobre
Iwusia 27.12.2015 17:01
smaczne te rogaliki
anka1988 27.12.2015 12:56
smaczne rogaliki!
IKrakowianka 27.12.2015 11:33
bardzo smaczne :)
Maridka19 27.12.2015 10:38
Pyszne rogaliki :)
bertpvd 27.12.2015 10:20
przepiękny wyrób
Renata9 27.12.2015 10:01
Pyszne rogaliczki :-)
Habibi 27.12.2015 09:52
lubię wypieki z ciasta twarogowego :)
Krystyna32 27.12.2015 07:46
bardzo apetyczne
Motorek 27.12.2015 00:22
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak