Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski grzybowo - pietruszkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 5 łyżek
grzyby leśne 4-5 łyżek
natka pietruszki garść
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski grzybowo - pietruszkowe

Grzyby podsmażyć i roztopić masło. Białka ubić na sztywno. W misce wymieszać żółtka z masłem, dodać grzyby, pietruszkę, sól i pieprz. Delikatnie wmieszać białka i mąkę. Zagotować wodę i posolić. Do wrzątku wkładać porcje ciasta nabieranego łyżką. Kluski gotują się krótko, około 5 minut. Prawie natychmiast po zanurzeniu wypływają na powierzchnię. Ja jadłem je ze zrazami, polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak