Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie słodko-kwaśnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

panga 6 szt.
mąka 1 szkl.
jajko 4 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

sos słodko-kwaśny

sok pomidorowy 1 szkl.
ketchup łagodny 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
cebula biała 2 szt.
ogórek kiszony 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie słodko-kwaśnym

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto
2
Obtoczyć pangę w: mąka-jajko-bułka tarta.
Usmażyć
Krok 2 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto
3
Cebulę pokroić drobno. Podsmażyć, dodać ketchup, wymieszać.
Krok 3 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto
4
Co sosu dodać sok pomidorowy, przyprawy wymieszać, dusić na małym ogniu.
Ogórka pokroić w drobną kosteczkę.
Rybę poukładać w miseczce (naczyniu) zalać sosem sładko-kwaśnym i posypać górę ogórkiem kiszony. Przykryć aby rybka przeszła w całości sosem .
Krok 4 - Panga w sosie słodko-kwaśnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak