Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle pieczarkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna ile potrzeba
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
kwaśna śmietana 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1 pęczek
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Zblendować razem ziemniaki, jajka oraz trzy obrane ze skórki pieczarki. Przełożyć powstałą masę do miski, posolić dosypać maki i wyrobić zwarte ciasto jak na kopytka.
Krok 1 - Knedle pieczarkowe foto
2
Pozostałe pieczarki obrać ze skórki. Przełożyć na patelnię dodać drobno posiekaną cebulę i przesmażyć na odrobinie oleju.
Krok 2 - Knedle pieczarkowe foto
3
Urywać po kawałku ciasto z miski i rozpłaszczać na dłoni. Nakładać na każdy kawałek odrobinę przesmażonych pieczarek i formować kulki.

Gotowe knedle wrzucać na wrzątek i gotować ok 5-6 minut od momentu wypłynięcia.
Krok 3 - Knedle pieczarkowe foto
4
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać ze śmietaną.
Gorące knedle podawać ze śmietaną posypane natką pietruszki.

Smacznego.
Krok 4 - Knedle pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.12.2015 11:02
super knedle - uwielbiam wszelkie kluchy
pestka 26.12.2015 17:57
ciekawa propozycja
Benita 26.12.2015 16:57
takich knedli jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak