Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z botwinką

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
botwinka 1 pęczek z buraczkami
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
młode ziemniaki 8 sztuk
jogurt naturalny 250 ml
koperek 1/2 pęczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z botwinką

1. Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno. Marchew, pietruszkę, pieczarki oraz buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Botwinkę posiekać drobno.
2. W garnku zagotować bulion, wrzucić warzywa. Gotować do miękkości, w trakcie doprawić, oraz dodać koperek. Do zupy wlać jogurt naturalny, wymieszać, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak