Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowania (firmy Belbake)
cukier
jajko 1 szt
śliwki węgierki (duże)

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w cieście francuskim

Etapy przygotowania
Ciasto rozwijamy, kroimy placek na 12 kwadratów. Na każdy kwadracik układamy kawałek śliwki, posypujemy sporą ilością cukru, zawijamy w dowolne kształty. Układamy na blaszce, smarujemy rozmąconym jajkiem, pieczemy ok 13 minut w 180 stopniach (z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.04.2013 17:37
wyglądają świetnie
koala 16.06.2012 17:00
och jakie pyszności!
Renata16 08.05.2012 23:54
o jak ja to lubię!
maryśka 12.06.2011 09:37
smaczne
ewelinapac 13.12.2010 13:22
bardzo dobre te śliwki
etka 08.09.2010 11:28
prosty i smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak