Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomarańczowy do ryb

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
śmietana 30% 100 g
sól do smaku 2 szczypty
cukier 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomarańczowy do ryb

Z pomarańczy wyciskamy sok i filtrujemy go przez sitko w celu usunięcia ewentualnych pestek. Podgrzewamy w rondelku śmietan. Po około 5 minutach dodajemy sok z pomarańczy wymieszany z jedną łyżką mąki i doprawiamy solą. Redukujemy całość o połowę aż sos zrobi się bardziej gęsty. Na koniec dodajemy cukier do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 26.12.2015 13:26
uwielbiam taki sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak