Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny karp

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z karpia
czosnek 2 ząbki
sól
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
por
jajko
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny karp

Kroki postępowania

1
Filety myjemy, obskrobujemy zewnętrzną stronę
Krok 1 - Wigilijny karp foto
2
Solimy, dodajemy czosnek i cebulę
Krok 2 - Wigilijny karp foto
3
Na tarce trzemy warzywa
Krok 3 - Wigilijny karp foto
4
Dodajemy pokrojony por
Krok 4 - Wigilijny karp foto
5
Wszystko razem mieszamy i odkładamy do lodówki na 48godzin
Krok 5 - Wigilijny karp foto
6
Filety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej
Krok 6 - Wigilijny karp foto
7
Smażymy na rozgrzanym oleju a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 150st i trzymamy jakieś 15-20min
Krok 7 - Wigilijny karp foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.12.2015 13:59
same pyszności do zjedzenia
pestka 25.12.2015 21:38
bardzo lubię karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak