Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba

ryba 4 płaty
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mleko 1 łyżka

warzywa

marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 kawałek
cebula 2 szt
por (biała część) 6 cm
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ketchup pikantny 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rozmącić jajka z mlekiem i przyprawą do ryb. Rybę opłukać, osuszyć, panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju.
Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Por pokroić w krążki. Podsmażyć warzywa na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, liść laurowy, aprykę i ziele angielskie, poddusić pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 25.12.2015 20:32
Dobra ryba .
RenataZ-et 25.12.2015 20:16
bardzo lubię taką wersję
jagoda5913 25.12.2015 17:50
super przepis
Janina 25.12.2015 17:15
Świetna rybka;))
Bernadeta1 25.12.2015 14:28
Bardzo lubię, pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak